La Secció de Muntanya

Fragment del llibre 100 anys del Club Pollença (1910-2010) de Mateu Cerdà Martín…

“L’any 1973, en el sí del Club Pollença, s’organitzà una secció dedicada al muntanyisme amb el nom de “Secció de Muntanya”. Pere Llobera “Morou” i Miquel Llobera “Sopera”, que pertanyien al Grup Nord, en foren els fundadors.

La Secció de Muntanya del Club Pollença iniciava el seu caminar baix la presidència de Pere Llobera “Morou”. L’any 1975, apareix un senzill però interessant llibret titulat “Guía de excursiones por el término de Pollensa”, com a fruit de les excursions realitzades per la Secció i l’experiència del Grup Nord de Mallorca.

El curs 1976/77 un grup d’adolescents (16-18 anys) fundaren, en el sí de la Secció de Muntanya, el grup MUNTONA. Joves amb sensibilitat i inquietuds ornitològiques i que formaren el taller de Ciències Naturals. A finals de 1977, organitzaren un certamen fotogràfic de naturalesa, per tal de mostrar els seus aspectes i conscienciar a la gent cap a la seva conservació. D’aquest col·lectiu naixeria una delegació del GOB.

Abans que existissin els serveis de salvament, membres com Miquel Llobera i Pere Llobera, eren requerits per anar a fer rescats amb cordes de persones accidentades per la muntanya. Posteriorment, ells impartiren formació a membres dels primers grups de salvament.

Una activitat molt notòria fou el XIIè Aplec Excursionista dels Països Catalans, que tingué lloc entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre de 1988 a cala Murta de Formentor organitzat per la Secció de Muntanya i el GEM. Per l’octubre de 2006, es va organitzar el XXX Aplec Excursionista, també a Pollença, organitzat completament per la Secció.

L’any 1989, entre els joves del grup Creixent, de la Secció de Muntanya i altres simpatitzants organitzaren una anada al Castell del Rei i altres activitats per recaudar fons per a l’organització d’unes Colònies d’Estiu.

El fet més luctuós d’un grup, és sens dubte, la pèrdua d’un dels seus membres mentre practica l’acció d’aquest grup. Això passà el 1993, amb el jove Xavier Socías, biòleg de 27 anys, professor de la UIB i vicepresident de la Secció, va quedar sepultat per la neu durant una expedició al Diran Peak.

L’any 2001 es va organitzanitzar la I Cursa Tomir de 22 kms, que es duia a terme per la Fira. “

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close